Issues - Tilføj opgave & relatér til forpligtelser

Dette er en guide til, hvordan du tilføjer en opgave og relaterer issues til forpligtelser i PACTIUS.

Hovedsiden på et issue indeholder en oversigt over alle de informationer, som et issue består af.

Øverst fremkommer issuets nummer samt dens titel samt en oversigt over status på de opgaver, som der findes på det konkrete issue. Derefter består skærmbilledet grundlæggende af tre dele:

• Stamdata på det konkrete issue, som består af en række standardfelter.
  • En liste over alle de opgaver, som er registreret på det enkelte issue samt deres status.
  • En liste over de relaterede forpligtelser, som et issue tilhører.

Ændring af status på issue

Status på et issue kan være følgende:

• Åben (udestående, forfalden, afsluttet): Når et issue er åbent, sættes status på baggrund af de underliggende opgaver.
  • Lukket: Når et issue er lukket vises det som udgangspunkt IKKE på issue liste skærmen.

Et issue kan lukkes ved at klikke på "Luk"-knappen øverst på issue hovedsiden (i ovenstående eksempel er issuet åbent, og du kan derfor skifte status ved af klikke på “Luk”-knappen øverst på hovedsiden – se ovenstående billede).

Note: Når et issue er lukket, kan du genåbne issuet igen ved at klikke på "Åben"-knappen øverst på issue hovedsiden.

Et issue er således den ”beholder”, hvori alle oplysninger (sagsforløb) forbundet med et issue opbevares og håndteres.

Hvis du vil ind på en opgave, skal du blot klikke på enten opgavedato eller titel på den pågældende opgave, hvorefter du kommer ind til opgavens hovedside. Det er også muligt at rette, slette og følge op på opgaver direkte fra opgavelisten ved at klikke på henholdsvis "blyant"-ikonet, "skraldespands"-ikonet eller "opfølgnings"-ikonet til højre for den pågældende opgave - se også opgave hovedsiden.

Opgaver issues - PACTIUS

Hvis du vil ind på en forpligtelse, som vedrører den pågældende issue, klikkes først og fremmest på forpligtelser-fanebladet og under kontrakter. Herefter skal du trykke på den forpligtelse, som du vil ind på. Hvis du ønsker at gå tilbage til den kontrakt, som issuet vedrører, skal du klikke på kontraktens titel i "Brødkrummen" øverst på skærmen (oven over issuets titel).

Tilføj en ny opgave

Tilføjelse af en opgave er relevant for alle issues og kan dække over både historiske hændelser samt fremadrettede aktiviteter, der skal følges op på.

En ny opgave kan tilføjes ved at klikke på “+Tilføj”-knappen i øverste højre hjørne afopgavelisten, hvorefter et pop op-vindue fremkommer:

Herefter indtastes basisoplysningerne om den pågældende opgave.

Når oplysningerne er indtastet, trykkes på “Gem”-knappen. Derefter oprettes opgaven, hvorefter den fremkommer på opgavelisten.

Tip: Du kan også klikke på "Gem & Ny", hvorefter du (udover at gemme opgaven) returnerer til pop op-boksen og kan indberette en ny opgave.

Relatér et issue til forpligtelser

Et issue kan relateres til en eller flere forpligtelser (f.eks. kan et issue vedrøre et finansielt krav om brud på flere forpligtelser).

Forpligtelser relateres ved at klikke på “+Tilføj”-knappen i øverste højre hjørne af listen over relaterede forpligtelser, hvorefter et pop op-vindue fremkommer:

Herefter vælges den eller de forpligtelser, som skal relateres til issuet fra listen over eksisterende forpligtelser på kontrakten.

Når forpligtelserne er valgt, trykkes der på “Tilføj” knappen.